Сталі, які ми використовуємо
Якщо говорити про марки сталі, GROSSMAN пропонує вам дві основні серії кухонних ножів.
Це ножі зі сталі 3Cr13 та ножі зі сталі 1.4116.
Обидва ці сорти нержавіючої сталі у значних кількостях виробляються і застосовуються в європейській промисловості. Обидва добре відомі. Кожна з цих сталей є однією з найкращих у своїй категорії.
То ж яку з цих сталей вибрати? Ножі з якої сталі найкраще підійдуть для вашої кухні? І як взагалі сорт сталі впливає якість ножа?
Насправді питання не в тому, яка з цих сталей краще, а в тому, яка з них підійде саме вам. Кращої сталі немає. Існує КРАЩА ДЛЯ ВАС сталь.
В цілому, від якості сталі залежить як довговічність ножа, так і те, наскільки він буде корисний і зручний у роботі. Чи потьмяніє ваш ніж чи роками виглядатиме як новенький (при правильному догляді), чи не зламається він, чи не буде іржавіти, чи буде достатньо острів і чи довго він зберігатиме цю гостроту – все це залежить від сталі, з якої він виготовлений.
3Cr13
3Cr13 – широко розповсюджена на європейському ринку нержавіюча сталь. Вона відрізняється відмінною корозійною стійкістю, гідною міцністю, легко точиться до цілком пристойної гостроти. При цьому ціна на ножі з неї цілком доступна та демократична.
Іншими словами, якщо вам потрібний просто добротний ніж для кухні на кожен день – ніж із 3Cr13 буде оптимальним вибором. Серед доступних робочих моделей ці ножі будуть найкращими. Невибагливі, прості в обслуговуванні, зручні у роботі. Чого бажати ще?
1.4116
Інша річ, якщо кухня для вас – місце особливе. Якщо ви любите готувати, якщо кулінарія для вас полягає в чомусь більшому, ніж просто вгамування голоду. В цьому випадку вам знадобиться щось рівнем вище (хоч і трохи дорожче). І це «вище» – ножі зі сталі 1.4116.
Адже вам знайоме словосполучення «крупівська сталь»? Так ось це саме вона. Точніше сказати, це одна з круппівських сталей. Нержавіюча сталь 1.4116 виготовляється німецькою компанією Thyssen-Krupp. Це одна з найвідоміших і найпопулярніших сталей для кухонних та медичних ножів у Німеччині та високорозвинених країнах по всьому світу.
1.4116 – відмінна нержавіюча сталь для відмінних висококласних ножів. Дзвінка, стійка до найсерйозніших впливів, що довго зберігає гостроту заточування. Про купівлю ножа 1.4116 ви не пошкодуєте ніколи. Він буде вірою і правдою служити вам довгі роки. Він стане чудовим інструментом для будь-яких ваших кулінарних експериментів. Ножі зі сталі 1.4116 – якість, якої гідні ви та ваша кухня.
Але який би ножів GROSSMAN ви не вибрали, ви можете бути впевнені – це відмінний ніж, працювати яким буде легко і приємно.
Природно, у нашому асортименті є й інші ножі, крім згаданої трійки. Так само природно, для гарного кухонного ножа важлива не тільки сталь, з якої він виготовлений.
Про все це ми обов'язково поговоримо на сторінках нашого блогу. Так що, як то кажуть: «Ласкаво просимо! Ми з радістю поділимося з вами всім тим, що знаємо самі!